Fysiotherapie praktijk Doortast te Leiden

Vandaag bellen = morgen terecht

Bel jij ons vandaag nog om een afspraak te maken ?

Tel: 071 523 01 85         Mob: 06 185 36 633         of klik hier

Wat wordt verstaan onder revalidatie?

Doortast is onder andere gespecialiseerd in revalidatie. Revalidatie is een actieve vorm van fysiotherapie waarbij u door het doen van oefeningen aan uw herstel werkt. Een operatie of het oplopen van een blessure kan ervoor zorgen dat je je sportactiviteiten of andere dagelijkse activiteiten niet of -minder kunt uitvoeren. Dat is uiteraard erg vervelend en je wilt het liefst zo snel mogelijk deze activiteiten weer oppakken. Dit kun je bereiken door onder begeleiding te starten met revalideren. Het is erg belangrijk dat je dit op een verstandige en rustige manier aanpakt. Voordat we beginnen met het  traject hebben wij altijd eerst een gesprek en een lichamelijk onderzoek om een goede diagnose te stellen. Vervolgens kijken we wat de mogelijkheden zijn. Aan de hand hiervan stellen wij samen met u de doelen op voor de therapie.

Voor welke klachten helpt revalidatie?

Revalidatie helpt bij de meeste klachten, want ook bij de reguliere lichamelijke klachten moet je oefenen om weer in conditie te komen. Dus revalidatie is voor iedereen met een blessure aan te raden.

Klachten die goed met revalidatie behandeld kunnen worden zijn:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Bekkenklachten
  • Schouderklachten
  • Elleboogklachten
  • Polsklachten
  • Knieklachten
  • Enkelklachten

Bij fysiotherapiepraktijk doortast is dit een standaard onderdeel van de behandelingen die wij aanbieden.

Sport revalidatie of orthopedische revalidatie?

Moet u herstellen van een sportblessure en wilt u na het herstel uw oorspronkelijke sportactiviteiten weer oppakken, dan komt u in aanmerking voor sport revalidatie. De opbouw is hetzelfde als alle andere vormen van revalideren. Wij onderscheiden ons echter door later in het traject sport specifiek te gaan trainen. Dit houdt in dat wij u gaan voorbereiden op de sporttrainingen en wedstrijden die komen gaan. De oefeningen die we geven lijken dus op het soort sport wat u doet. In het laatste stadium van het traject gaan wij zelfs met u op locatie om u specifiek voor te bereiden op het sporten. Dus samen buiten trainen doen wij graag.

Bent u geopereerd aan een nieuwe knie of een nieuwe heup, of moet u herstellen na bijvoorbeeld een hart operatie, dan komt u in aanmerking voor orthopedische revalidatie. De opbouw is hetzelfde als andere vormen van revalideren, echter moeten we rekening houden met de beperkingen die uw operatie met zich meebrengt. Onze begeleiding is altijd individueel en op maat gemaakt.

Heeft u vragen over wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken, bel ons dan op 071-5230185, 06-18536633. U kunt ons ook mailen op: info@doortast.nl

 

revalidatie in leiden