Fysiotherapie praktijk Doortast te Leiden

Vandaag bellen = morgen terecht

Bel jij ons vandaag nog om een afspraak te maken ?

Tel: 071 523 01 85         Mob: 06 185 36 633          of klik hier

Kinesio Taping, wat is dat precies?

Kinesio taping is een methode waarbij gekleurd, elastische tape gebruikt wordt om uw spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de bewegingen te beperken. Kinesio taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfers elleboog). Ook bij neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn), bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort kniezig taping tot de mogelijkheden. Kinesio taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

Vaak zie je (recreatieve of professionele sporters spelen met deze gekleurde tape. Het kan zijn dat ze de tape gebruiken na een blessure, als preventief middel, maar het kan ook zijn dat ze de tape gebruiken om hun prestatievermogen te verbeteren.

Kan elke therapeut kinesio taping aanleggen?

In principe kan iedereen kinesiotape aanleggen. Dit wil niet zeggen dat het effectief zal zijn. De tape is elastisch en dit heeft een reden. De bedoeling is dat de tape met speciale technieken en in een bepaalde richting wordt aangelegd. Dit is afhankelijk van het type blessure of de doelstelling die de therapeut wil behalen. Dus zomaar een tape aanleggen heeft weinig tot geen nut.

Onze therapeuten hebben zich door het volgen van de juiste scholingen gespecialiseerd in deze taping technieken. Het kan dus zijn dat onze therapeuten tijdens het behandeltraject ervoor kiezen hun therapie extra kracht bij te zetten door kinesiotape te gebruiken.

Heb je ervaring met deze tapeind methode en wil je een afspraak maken met een van onze therapeuten, bel ons dan snel op 071-5230185 of mail naar info@doortast.nl

 

 

kinesio taping bij Doortast