Fysiotherapie praktijk Doortast te Leiden

Vandaag bellen = morgen terecht

Bel jij ons vandaag nog om een afspraak te maken ?

Tel: 071 523 01 85         Mob: 06 185 36 633          of klik hier

Dry needling, wat is het?

Dry needling is een techniek waarbij een dun naaldje door de huid direct in een (spier) triggerpoint wordt geprikt. Een triggerpoint is een soort alarmpunt in een spier die verhard en pijnlijk kan worden op het moment dat de spier gespannen raakt. Afhankelijk waar het triggerpoint zit kan dit hele vervelende (pijn) klachten geven. Klachten die u kunt ervaren ten gevolge van een pijnlijke spierknoop of triggerpoint zijn: stekende/branderige pijn in de spier, tintelingen en/of uitstraling naar het arm of been, hoofdpijnklachten, bewegingsverlies etc.

Voor welke klachten helpt dry needling?

Dry needling is voor veel klachten een effectieve behandelmethode. Vooral klachten die niet herstellen of die regelmatig terugkomen, kunnen door dry needling worden verholpen. Bij klachten die langdurig aanwezig zijn is dry needling bewezen effectief, denk aan langdurige:

  • Nekklachten
  • Bekkenklachten
  • Schouderklachten
  • Elleboogklachten
  • Polsklachten
  • Knieklachten
  • Enkelklachten

Hoe werkt het dry needling?

De therapeut pakt de pijnlijke spier vast en tast af naar de triggerpoint in deze spier. Als de therapeut deze heeft gevonden prikt hij / zij het naaldje door de huid op de triggerpoint. Als reactie op deze prikkel geeft de spier een korte samentrekking met als gevolg dat de spier meteen ontspant.
De pijnklachten zullen kort na deze behandelen verminderen en/of zelfs verdwijnen.
Andere voordelen van dry needling zijn: Het is een korte/directe behandeling, de doorbloeding in de spier gaat omhoog met als gevolg dat er een sneller herstel is van de pijnlijke spier. Na de behandeling is het heel belangrijk om veel water te drinken. Dit om ervoor te zorgen dat de vrijgekomen afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Afhankelijk van de intensiteit van de klachten moet de behandeling enkele keren worden herhaald. Uw therapeut zal dit uiteraard met u bespreken. De kosten voor een consult dry needling zijn E 37,50 per behandeling. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u dit laten vergoeden door uw zorgverzekeraar.

Ben u geinterresseerd en wilt u een afspraak maken, bel 071-5230185 of mail naar info@doortast.nl. U kunt ons ook altijd bellen met vragen.

 

dry needling