Fysiotherapie praktijk Doortast te Leiden

Vandaag bellen = morgen terecht

Bel jij ons vandaag nog om een afspraak te maken ?

Tel: 071 523 01 85         Mob: 06 185 36 633         of klik hier

Wat houdt acupunctuur in?

Acupunctuur is een hele oude behandelwijze die in het oosten is ontwikkeld. De basis van de acupunctuur is het functioneren van onze organen. Functioneren onze organen goed, dan zijn we gezond en hebben we geen klachten. Echter is het zo dat onze organen ook minder goed kunnen functioneren door verschillende (ziekmakende) factoren. Voorbeelden van deze factoren zijn: stress, verkeerde voeding, roken, (overmatig) alcoholgebruik, doorgemaakte trauma’s, te weinig lichaamsbeweging etc.

Als onze organen minder goed gaan functioneren kunnen wij lichamelijke klachten krijgen. Dit zijn niet alleen klachten gerelateerd aan het orgaan zelf, zoals last van de darmen of maag, maar dit kunnen ook andere klachten zijn als stress, migraine of hoofdpijn, burn-out klachten en meer..

De therapie acupunctuur berust op het Yin Yang principe van het lichaam. Dit wil zeggen dat alle organen goed moeten functioneren en dat we in balans zijn. Dit zodat we geen klachten hebben en ons gezond voelen. Het doel van de behandelingen is het natuurlijk evenwicht in het lichaam te herstellen met behulp van verschillende naaldtechnieken.

Elk orgaan wordt vertegenwoordigd door een meridiaan. Een meridiaan is een energiebaan die over ons lichaam loopt. We hebben dus allemaal een lever meridiaan, een maag meridiaan, een hart meridiaan etc. Al onze grote organen zijn betrokken bij dit systeem.

Om het natuurlijke evenwicht te herstellen prikt de acupuncturist met naaldjes acupunctuurpunten aan die op de meridianen liggen. Elk acupunctuurpunt heeft zijn eigen werking, dus afhankelijk van de klachten worden de naaldjes bijvoorbeeld op de voeten gezet, of op de buik of rug.

Wat kan worden behandeld met acupunctuur?

De therapie helpt bij nek-, rug- en schouderklachten, stressgerelateerde aandoeningen, zwangerschapsproblemen en menstruatiestoornissen. Ook ondersteunt acupunctuur mensen bij het stoppen met roken, bij het afvallen en geeft het sporters extra prikkels waardoor ze betere prestaties leveren. Barend van Zelm heeft de driejarige opleiding acupunctuur gevolgd aan de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting. Wilt u meer informatie over acupunctuur, neemt u dan contact met hem op. Hij legt u er graag meer over uit. U kunt ook kijken op de website Acupunctuurleiden

Doet de behandeling pijn? Nee. Uiteraard kan het zijn dat je een klein prikje voelt, afhankelijk van de plaats waar het naaldje gezet wordt. Ik maak altijd gebruik van painless needles. De woorden zeggen het al: pijnloze naaldjes, dus je voelt er vrij weinig van.

acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden